Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Výzva Kavárny Bílá vrána

Vážení členové AVPO ČR,

obracíme se na vás s žádostí o vzájemnou podporu a spolupráci v těchto těžkých časech. Provozujeme v Praze sociální podnik kavárnu Bílá vrána, kde od roku 2011 zaměstnáváme lidi s mentálním postižením. Nyní bohužel bojujeme o existenci kavárny a rádi bychom spojili naše síly, abychom si navzájem pomohli těžkou situaci, ve které se všichni nacházíme, překonat.

První vlnu koronakrize kavárna jen tak tak ustála, ale ta druhá je pro nás kritická. Aktuálně bojuje o svou práci 10 lidí s postižením a jejich 10 kolegů, kteří jim při práci asistují a zajišťují potřebnou podporu. Od jara byla kavárna nucena zrušit desítky akcí a cateringů, to samé se bohužel, vlivem zpřísňujících se opatření, stalo i v posledních několika týdnech. Hrozí, že druhé kolo nouzového stavu může být pro zaměstnance kavárny fatální. Vím, že takové problémy nemáme sami. Prosím, spojme naše síly a pojďme si pomoci.

Nabízíme vám:

  1. Uvaříme vám.
    Objednejte si v kavárně jídlo pro vaše pracovníky nebo klienty. Kavárna je schopna zajistit snídaně, obědy nebo svačiny v rozsahu 40 porcí. Můžete si vybrat z aktuálně nabízeného menu: https://kavarnabilavrana.cz/rozvoz-jidla/ nebo vám rádi připravíme jídlo na míru. Rozvoz je možný po celé Praze. Vyzkoušejte si služby kavárny, ověřte si, že vám bude chutnat a spolupracujte s kavárnou dlouhodobě.
  1. Hledáme partnery pro rozvoz.
    Rádi se domluvíme na spolupráci s organizací, která má možnost se o rozvoz objednávek postarat.
  1. Pojďme vytvořit společnou nabídku našich služeb.
    Společná nabídka nám pomůže oslovit větší skupinu potencionálních klientů/zákazníků
  1. Zapojte se s kavárnou do společného projektu s cílem zajistit rozvoz jídla pro pracovníky a klienty sociálních služeb. Za tímto účelem máme v plánu podat grantovou žádost u Nadace ČEZ v rámci programu Podpora regionů, kde ukážeme vůli a ochotu si vzájemně pomáhat. Jsme přesvědčeni, že taková žádost s větší pravděpodobností osloví správní radu a bude mít šanci na úspěch. Staňme se partnery, a dokažme, že společně to zvládneme lépe, než když budeme bojovat jen každý za sebe.

Vážení členové AVPO ČR, kolegyně, kolegové, víme, že sami máte se zvládáním současné situace mnoho starostí a za celou kavárnu Bílá vrána i POHODU – společnost pro normální život lidí s postižením, z. ú., která kavárnu provozuje, vám za vaši práci moc děkujeme. Budeme moc vděční, pokud i přesto najdete čas a budete mít chuť na spolupráci. Věříme, že společně to zvládneme!

Pro objednávky z kavárny prosím kontaktujte provozní kavárny Báru Chomátovou na emailu provozni@kavarnabilavrana.cz nebo telefonu 777 913 411.

Pokud máte zájem o spolupráci na společném projektu, kontaktujte mne na emailu fundraiser@pohoda-help.cz nebo telefonu 777 913 484.

Pro jakoukoliv další spolupráci s naší organizací POHODA– společností pro normální život lidí s postižením, z. ú. a vzájemnou podporu se můžete obrátit přímo na ředitelku naší organizace Lucii Mervardovou  reditel@pohoda-help.cz nebo 777 913 456.

Děkujeme za váš čas a těšíme se na spolupráci s vámi,

PhDr. Petr Švarc

POHODA, z.ú.
Roškotova 6, Praha 4
gsm:   (+420) 777 913 484
email: fundraiser@pohoda-help.cz
web:   www.pohoda-help.cz