Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

COVID-19: Kam se aktuálně obrátit pro podporu?

Vláda na svém zasedání 14. 12. 2020 aktualizovala podpůrné programy, v jejich rámci mohou žádat o podporu i neziskové organizace. Podrobnosti k jednotlivým programům ještě nebyly vyhlášeny. Níže najdete tedy alespoň jejich přehled se základními charakteristikami a odkazy, kde můžete očekávat více informací

COVID-Nájemné II
V rámci programu mohou žádat o podporu subjekty, jejichž činnost byla zasažena protiepidemickými opatřeními. Příspěvky lze žádat na komerční nájmy za čtvrté čtvrtletí roku 2020.
Více informací najdete na adrese: https://covid.gov.cz/situace/kompenzace/covid-najemne-ii

COVID Gastro
V rámci tohoto programu budou mít provozovatelé restaurací možnost požádat o kompenzaci ve výši 400 korun na jednoho zaměstnance nebo spolupracujícího živnostníka a den. Pomoc bude možné kombinovat s dalšími podpůrnými programy (Antivirus + Covid Nájemné II).
Více informací: https://covid.gov.cz/situace/kompenzace/covid-gastro

COVID Ubytování II
Ubytovací zařízení budou moci za každý den nuceného zavření na pokoj žádat o státní dotaci. Dotace je navržena ve výši 100 Kč – 330 Kč v závislosti na kategorii a třídě ubytovacího zařízení.
Více informací: https://covid.gov.cz/situace/kompenzace/covid-ubytovani-ii