Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Představujeme účastníky projektu

Postupně Vám zde budeme představovat organizace, které se zapojily do projektu financovaného Nadací OSF: Posilováním kompetencí k silné občanské společnosti“.

Začínáme organizací ze západu Čech:

Národní iniciativa pro život, o.p.s.

je nepolitická a nenáboženská organizace, jejímž cílem je ochrana práva na život od okamžiku početí do přirozené smrti.

Těžištěm práce je realizace lekcí certifikovaného školského preventivního programu  „Pro život“. Záměrem programu je inspirovat žáky k pozitivnímu pohledu na sebe sama, na život, na lidskou důstojnost, lásku, manželství či partnerství a ukázat pozitivní význam lidské sexuality ve vztahu lásky.

Program, v souladu s RVP a doporučením MŠMT k tématu sexuálního rizikového chování záměrně oslovuje žáky už od mladšího školního věku, seznamuje s principy lidské plodnosti a početím, jako biologickým začátkem života, směruje a vychovává k odpovědnosti za navazování partnerských vztahů, a vede mladé lidi k tomu, aby přistupovali k sexu odpovědně, zdrženlivě a vnímali ho z hlediska zdraví a trvalých partnerských vztahů.