Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Pomoc Ukrajině

AVPO ČR pravidelně zveřejňuje nabídky služeb a dalších aktivit, které naše členské organizace zajišťují na pomoc válkou zasažené Ukrajině. Pokud jste naší členskou organizací a máte zájem o zveřejnění Vaší nabídky, kontaktujte nás prosím prostřednictvím e-mailové adresy avpo@avpo.cz nebo na telefonu 739 655 241.

AKTUÁLNÍ SBÍRKY NA POMOC UKRAJINĚ:

ADRA, o.p.s.
SOS ADRA: Pomoc Ukrajině
Pomáhají lidem zasaženým konfliktem na Ukrajině. Monitorují aktuální dění a ve spolupráci s ADRA Ukrajina a dalšími ADRA kancelářemi pomáhají naplnit základní potřeby vysídlených a evakuovaných obyvatel. Finanční dar je v současné době nejefektivnější formou pomoci. Peníze jsou a budou použity na přímou pomoc obyvatelům zasaženým konfliktem. 
Více informací a možnost podpořit sbírku 

Nadační fond pomoci a ADRA, o.p.s.
Pomoc Ukrajině!
Vyjádřeme solidaritu a podporu těm, kteří ji momentálně potřebují nejvíce – lidem, kteří na Ukrajině mají domov. Ať už budou nuceni uprchnout, nebo zůstanou, naši pomoc budou potřebovat.
Více informací a možnost podpořit sbírku

Nedoklubko, z.s.
SBÍRKA PRO NEONATOLOGIE
Ve spolupráci s českými neonatologickými zdravotníky a Českým centrem Kyjev pořádají sbírku na nákup zdravotnického materiálu pro porodnice na Ukrajině. Vědí, co jim chybí a mají nyní možnost dodat na Ukrajinu speciální zdravotnický materiál.
Více informací a možnost podpořit sbírku

ZDRAVOTNÍ SLUŽBY:

Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s.
Informace pro ukrajinské ženy o léčbě rakoviny prsu v České republice.
Více informací v češtině i ukrajinštině

PŘEKLADY A TLUMOČENÍ:

Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s.
Tamtam nabízí pomoc ukrajinsky a rusky hovořícím lidem se sluchovým postižením, jejich rodinám, rodinám s neslyšícími dětmi a jejich blízkým. Na telefonních číslech 601 200 630 (ruský jazyk) a 601 200 640 (ukrajinský a ruský jazyk) jsou připraveni poskytnout psychologickou podporu (krizová intervence) a sociální poradenství. Dotazy je možné zaslat také jako video v českém, ukrajinském či mezinárodním znakovém jazyce na uvedená čísla prostřednictvím aplikace WhatsApp nebo Viber.
Leták ke stažení

PŘEKLADY MATERIÁLŮ PRO ČLENSKÉ ORGANIZACE

Sekretariát AVPO ČR nabízí pomoc se zajištěním překladů do ukrajinštiny. Spolupracujeme s ukrajinskými studenty České zemědělské univerzity a získáváme kontakty i na další rodilé mluvčí. Pokud máte materiály, které potřebujete přeložit, kontaktujte nás na adrese jindrova@avpo.cz nebo na telefonu 724 173 217.