Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Chraňte svoje peníze a soukromí

Nejste si vědomi, že byste nějaké neziskovce poskytli svoji e-mailovou adresu nebo telefonní číslo a přesto vám jejím jménem někdo píše nebo volá a žádá vás o podporu? V takových případech v žádném případě nikam peníze neposílejte! Kromě finančních podvodů zde mohou číhat i další nebezpečí, například v podobě zneužití vašich osobních údajů nebo přístupů k elektronickému bankovnictví.

Samozřejmě je možné, že kontakt organizace získala legální cestou. Mějte na paměti, že seriózní neziskovka na vás nebude vyvíjet nátlak a vyžadovat okamžitou platbu nebo jiný závazek jako například objednání nějakého zboží na dobírku. Pokud vám bude kontakt připadat seriózní, vyžádejte si další informace a rozhodněte se, až budete mít možnost se s nimi seznámit.


Jste na pochybách a potřebujete poradit? Chcete se dozvědět více o tématu transparentnosti a spolehlivosti neziskových organizací? Kontaktujte Asociaci veřejně prospěšných organizací ČR, z.s.