Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Schůzka s Petrem Hanušem, síťovací dotazník a čtení pro ředitele

Vážení kolegové,

střídavě horký a deštivý letní měsíc přinesl několik legislativních návrhů, které byli jistě důležité pro konkrétní část členské základny AVPO ČR. Byl to např. návrh zákona o asistenčních psech, kterému věřím, věnovali pozornost právě kolegové z této oblasti.

Pro činnost sekce byla v polovině léta zvláště důležitá schůzka zástupců AVPO ČR s  Mgr. Petrem Hanušem. Jejím cílem byla společná diskuze nad postavením sociálně zdravotní sekce AVPO ČR a především pak efektivní součinnost se sekcí sociálních služeb UZS, které je pan Hanuš ředitelem. Osobně věřím, že schůzka byla přínosná, včetně jasného potvrzení, že AVPO ČR je velmi platnou a respektovanou organizací a partnerem pro UZS i v oblasti sociálních služeb. Jen je nesporné, že máme v roli neoborové střešní organizace své jisté meze a úlohu, která spočívá spíše ve věcných stanoviskách na systémové změny či návrhy. Proto také potřebujeme oborově zaměřené partnery, mezi které právě UZS a její sekce patří. Na schůzce bylo potvrzeno naše přidružené členství na jednáních sekce sociálních služeb UZS.

V první polovině srpna jste ve své emailové poště nalezli pozvánku na další setkání naší sekce, které se proběhne v úterý 17. 10. 2023 v čase 10:00 – 12:00 online. Budu se těšit na hojnou účast, ke která vás v dobré víře vyzívám a zejména na společnou diskuzi ke směřování činnosti sekce do budoucna. S tímto setkání úzce souvisí krátký dotazník, rozeslaný mezi všechny členy AVPO ČR, zaměřený na zmapování činnosti členských organizací a jejich zasíťování v rámci jednotlivých asociací, střešních organizací či platforem. Pokud jste dotazník dosud nevyplnili, či jste na něj v letních dnech třeba zapomněli, tak to prosím udělejte nyní. Je to poměrně důležité, díky.

V minulém infoservisu jsem vás upozorňoval na sérii několika článku od vzdělávací agentury TUDYTAM. Jeden z těchto textů je mimo jiné zaměřen na odpovědnost a vliv managementu na kvalitu služeb. A myslím, že jeho moc pěkným doplněním je otevřený rozhovor s panem Petrem Machálkem, který nedávno vyšel ve Světě neziskovek. Jeho samotný úvod myslím hovoří za vše – lidé do rolí ředitelů a ředitelek dorůstají. Základem je, aby člověk myslel na ostatní.  Těším se na setkání na podzimním jednání naší sekce

 

Tomáš Drábek, vedoucí sociálně zdravotní sekce AVPO ČR